Tvarohové koblihy

Letos jsem zkusila nový recept na koblihy, byly kynuté s  tvarohem a neměly chybu. Vůbec mi nevadilo, že nemají pravidelný kulatý tvar, vykrajovala jsem je lžičkou a dávala do horkého oleje. Pak už stačilo jen pocukrovat moučkovým nebo skořicovým cukrem. Chutnaly nám více, než klasické kynuté koblihy 🙂 . 

  • 250 gramů hladké mouky
  • špetka soli
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 70 gramů tvarohu
  • 125 ml plnotučného mléka
  • 2 lžíce rumu
  • kousíček droždí
  • 2 žloutky z domácích vajíček
  • vanilkový cukr
  • olej
  • moučkový a skořicový cukr
  1. Připravte kvásek – do teplého mléka nadrobte kvasnice a malinko cukru a na teplém místě nechte vzejít kvásek.
  2. Žloutky si s vanilkovým a krystalovým cukrem vyšlehejte. Přidejte je k mouce, posolte, vmíchejte tvaroh, rum a kvásek. Ručně nebo pomocí robotu vypracujte těsto. Může být řidší, koblihy se nevyvalují na vále, ale já je ukrajují lžičkou a vkládám do horkého oleje. Nechte kynou na teplém místě asi hodinu.
  3. Koblihy smažte dozlatova v rozpáleném oleji. Hotové koblihy nechte okapat v papírové utěrce a bohatě pocukrujte.

Na mém blogu najdete recept i klasické masopustní kynuté  koblihy

 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Tvarohové koblihy
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *