Letos jsem zkusila nový recept na koblihy, byly kynuté s tvarohem a neměly chybu. Vůbec mi nevadilo, že nemají pravidelný kulatý tvar, vykrajovala jsem je lžičkou a dávala do horkého oleje. Pak už stačilo jen pocukrovat moučkovým nebo skořicovým cukrem. Chutnaly nám více, než klasické kynuté koblihy 🙂 .
- 250 gramů hladké mouky
- špetka soli
- 2 lžíce cukru krupice
- 70 gramů tvarohu
- 125 ml plnotučného mléka
- 2 lžíce rumu
- kousíček droždí
- 2 žloutky z domácích vajíček
- vanilkový cukr
- olej
- moučkový a skořicový cukr
- Připravte kvásek – do teplého mléka nadrobte kvasnice a malinko cukru a na teplém místě nechte vzejít kvásek.
- Žloutky si s vanilkovým a krystalovým cukrem vyšlehejte. Přidejte je k mouce, posolte, vmíchejte tvaroh, rum a kvásek. Ručně nebo pomocí robotu vypracujte těsto. Může být řidší, koblihy se nevyvalují na vále, ale já je ukrajují lžičkou a vkládám do horkého oleje. Nechte kynou na teplém místě asi hodinu.
- Koblihy smažte dozlatova v rozpáleném oleji. Hotové koblihy nechte okapat v papírové utěrce a bohatě pocukrujte.
Na mém blogu najdete recept i klasické masopustní kynuté koblihy
Summary

Recipe Name
Tvarohové koblihy
Author Name
Sesi v cukru
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating




