Tak tyhle řezy zná asi každý a pekly se v každé domácnosti. Vypadají složitě, ale námaha a váš čas stojí za to. My je pečeme pořád. Klidně jen na víkend nebo na větší rodinou oslavu. Nadýchaný kakaový piškot, vanilkový krém, Bebe sušenky potřené karamelovým krémem a ještě navrch čokoláda 🙂 . Je to sice karamelová bomba, ale moc dobrá. Je to prostě sladká klasika na víkend.
- 4 vajíčka – žloutky a bílky zvlášť
- 180 gramů cukru
- 4 lžíce vody
- 4 lžíce oleje
- trochu prášek do pečiva
- 200 gramů polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- 2 balíčky Bebe sušenek
- čokoládová poleva
Na vanilkový krém
- 1/2 litru mléka
- 2 vanilkové pudingy
- 1 žloutek
- 150 gramů másla
- 100 gramů moučkového cukru
Na karamelový krém
- 1 karamelové salko
- 250 gramů másla
- Tyhle řezy jsou malinko složitější. Nejdříve si připravte kakaový piškot. Troubu si předehřejte na 160 °C a vyložte plech papírem na pečení. Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny,pomalu zašlehejte horkou vodu a olej. V misce vedle si prosejete mouku, prášek do pečiva a kakao a v další vyšlehejte do tuha sníh, nezapomeňte přidat špetku soli. Teď už jen vše smíchejte do vaječné směsi nasypejte prosátou mouku s kakaem a lehce vmíchejte sníh z bílků. Vznikne vám lehké a nadýchané kakaové těsto. Těsto přelijte na pelch a upečte.
- Přichází na řadu vanilkový krém. Vaří se ve vodné lázni. Polovinu mléka ohřejte a ve druhé rozmíchejte dva vanilkové pudingy a žloutek. Teď už vše stačí smíchat a uvařit na hustý puding, který nechte vychldnout na pokojovou teplotu. Vyšlehejte máslo a moučkový cukr a pak po lžících zašlehejte vychladlý vanilkový krém. A je hotovo.
- Karamelový krém je snadný. Karemelové salko vyšlehejte s máslem do hladkého krému.
- Vychladlý kakaový piškot potřete vanilkovým krémem, na ten poskládejte Bebe sušenky na střídačku můžete světlé a tmavé. Sušenky pomažte karamelovou vrstvou. Řezy nechte vychladnou a až po té je pocákejte čokoládovou polevou. Karamelové řezy nakrájejte na na malé kousky a už si nechte chutnat.
Summary

Recipe Name
Karamelové řezy
Author Name
Sesi v cukru
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating





2 komentáře