Hummus (Cizrnová pomazánka)

Je  to snad nejhorší název pro jídlo, ale je to výborná pomazánka. Hummus si můžete na namazat na chlebe, toust nebo ho jíst jen tak se zeleninou. Pomazánku z cizrny může obzvláštnit sušenými rajčaty, červenou řepou nebo bylinkami. V dnešní době se hummus stal velmi populárním, je to zdravé a hlavně rychlé jídlo luštěniny – cizrny, která je dostupná všude. Nejlepší je, když si cizrnu koupíte v plechovce a pak už vás stačí jen 5 minut a hummus – cizrnovou pomazánku máte na stole.

  • 1 plechovka cirzny
  • česnek asi 2 stroužky
  • 2 – 3 lžíce olivového oleje
  • sůl 
  • mletý pepř
  • 2 – 3 lžíce Tahini pasty (sezamová pasta)
  • šťávu z citronu
  • koriadr
  • mletý kmín
  1. Je to neskutečně  snadné, připravte si ruční mixér. Cizrnu slijte a opláchněte ve vodě a vhoďte do mixéru a přidejte sůl, pepř, olivový olej, tahini pastu, česnek a citronovou šťávu. Vše rozmixujte na pomazánku a dochuťte. 
  2. Hotový hummus (cizrnovou pomazánku) přendejte do misky,pokapejte olivovým olejem a můžete posypat mletou paprikou a čerstvým koriandrem. 

Summary
Recipe Name
Hummus - pomazánka z cizrny
Author Name
Published On
Preparation Time

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *