Je to snad nejhorší název pro jídlo, ale je to výborná pomazánka. Hummus si můžete na namazat na chlebe, toust nebo ho jíst jen tak se zeleninou. Pomazánku z cizrny může obzvláštnit sušenými rajčaty, červenou řepou nebo bylinkami. V dnešní době se hummus stal velmi populárním, je to zdravé a hlavně rychlé jídlo luštěniny – cizrny, která je dostupná všude. Nejlepší je, když si cizrnu koupíte v plechovce a pak už vás stačí jen 5 minut a hummus – cizrnovou pomazánku máte na stole.
- 1 plechovka cirzny
- česnek asi 2 stroužky
- 2 – 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- mletý pepř
- 2 – 3 lžíce Tahini pasty (sezamová pasta)
- šťávu z citronu
- koriadr
- mletý kmín
- Je to neskutečně snadné, připravte si ruční mixér. Cizrnu slijte a opláchněte ve vodě a vhoďte do mixéru a přidejte sůl, pepř, olivový olej, tahini pastu, česnek a citronovou šťávu. Vše rozmixujte na pomazánku a dochuťte.
- Hotový hummus (cizrnovou pomazánku) přendejte do misky,pokapejte olivovým olejem a můžete posypat mletou paprikou a čerstvým koriandrem.
Summary
Recipe Name
Hummus - pomazánka z cizrny
Author Name
Sesi v cukru
Published On
Preparation Time