Polévka z Mungo fazolí

V zimě mám nejraději vydatné, husté polévky. Objevila jsem luštěninu Mungo fazole. Mungo fazole jsou drobné zelené fazolky, pochází z Indie a mají vysokou nutriční hodnotu. Hodí se do salátů do polévek nebo jako lehká příloha.

První co jsem zkusila, byla polévka. Výborná hustá polévka plná Mungo fazolí, zeleniny a všeho, co mám ráda. Byla hotová raz dva. Polévka chutnala nám všem, stačila jako oběd. Připravila jsem i topinky. U polévky nešetřete zázvorem nebo česnekem a můžete dozdobit čerstvým koriandrem. 

  • 1/2 balíčku Mungo fazolí
  • máslo
  • malá cibule
  •  mrkev
  • vývar – podle potřeby (voda je taky dobrá)
  • 1 lžička kurkumy
  • česnek
  • sůl
  • 1 cm zázvoru
  • pečivo na topinku

 

  1. První,co musíte udělat je pořádně proprat fazole a nechat je nanočené 2 hodiny, já je nechala přes noc.
  2. Fazole přeceďte, zalijte novou vodou a uvařte do měkka – trvá to 30 – 60 minut. 
  3. V nízkém kastrolu na másle orestujte cibulku, přidejte nakrájenou mrkev, rozdrcený česnek, zázvor a kurkumu. 
  4. Uvařené Mungo fazole přidejte k zelenině, zalijte vývarem a polévku dochuťe – solí, česnekem a klidně i zázvorem. Pokud máte ozdobte si polévku čerstvým koriandrem 🙂 . 
  5. Polévku můžete nechat jen tak nebo ji můžete tyčovým mixérem jemně promixovat, stačí jen tak jemně. Tyčový mixér zapnout a vypnout :-). Polévka se zahustí.

You may also like

1 komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *