V zimě mám nejraději vydatné, husté polévky. Objevila jsem luštěninu Mungo fazole. Mungo fazole jsou drobné zelené fazolky, pochází z Indie a mají vysokou nutriční hodnotu. Hodí se do salátů do polévek nebo jako lehká příloha.
První co jsem zkusila, byla polévka. Výborná hustá polévka plná Mungo fazolí, zeleniny a všeho, co mám ráda. Byla hotová raz dva. Polévka chutnala nám všem, stačila jako oběd. Připravila jsem i topinky. U polévky nešetřete zázvorem nebo česnekem a můžete dozdobit čerstvým koriandrem.
- 1/2 balíčku Mungo fazolí
- máslo
- malá cibule
- mrkev
- vývar – podle potřeby (voda je taky dobrá)
- 1 lžička kurkumy
- česnek
- sůl
- 1 cm zázvoru
- pečivo na topinku
- První,co musíte udělat je pořádně proprat fazole a nechat je nanočené 2 hodiny, já je nechala přes noc.
- Fazole přeceďte, zalijte novou vodou a uvařte do měkka – trvá to 30 – 60 minut.
- V nízkém kastrolu na másle orestujte cibulku, přidejte nakrájenou mrkev, rozdrcený česnek, zázvor a kurkumu.
- Uvařené Mungo fazole přidejte k zelenině, zalijte vývarem a polévku dochuťe – solí, česnekem a klidně i zázvorem. Pokud máte ozdobte si polévku čerstvým koriandrem 🙂 .
- Polévku můžete nechat jen tak nebo ji můžete tyčovým mixérem jemně promixovat, stačí jen tak jemně. Tyčový mixér zapnout a vypnout :-). Polévka se zahustí.
3 komentáře