Slané tyčky jsou ideální chuťovkou na Silvestra nebo na všechny možné oslavy a party. Já jsem připravila dva druhy slaných tyček. Ani u jednoho druhu jsem nešetřila sýrem a bylinkami. Připravila jsem i dva různé dipy, skvěle se hodí k tyčkám a jinému slanému pečivu. Krásný nový rok 🙂 .
Sýrové tyčky
- 1 vajíčko
- 60 gramů másla
- 150 – 200 gramů hladké mouky
- bylinky
- sůl
- 1 balení mozzarely
- sušená rajčata (použila jsem krájená a naložená v oleji)
- Mozzarelu nastrouhejte, přidejte vajíčko, sůl, mouku, ze začátku jen (150 gramů), máslo, bylinky a sušená krájená rajčata. Mouku si přidejte podle potřeby. Vypracujete krásné vláčné těsto. Zabalte těsto na tyčky do folie a nechce v ledničce chvilku odpočinout.
- Předehřejte si troubu na 180 – 200°C, plech si vyložte papírem na pečení. Těsto na tyčky vyválejte a nakrájejte na proužky silné asi 2 cm. Proužky těsta smotejte do spirály, poskládejte na plech a upečte. Trvá to přibližně 10 – 15 minut. Tyčky budou krásně růžové.
Sýrové tyčky z listového těsta
- balení listového těsta
- parmezán
- čedar
- bylinky
- sůl
- Asi 1/3 listového těsta si rozválejte na obdélník, oba dva sýry si nastrouhejte. Polovinu listového těsta posypejte sýrem a druhou polovinu těsta na ni přiklopte a kloudně přitlačte válečkem. Postupujte stejně, dokud nespotřebujete celé listové těsto.
- Připravte si plech vyložený pečícím papírem a troubu si rozehřejte na 200°C. Těsto rozkrájejte na proužky, silné asi 2 cm. Opět je stočte do spirály, pokládejte na plech a upečte.
Dip z červené řepy
- 1 červená řepa
- jogurt
- sůl
- pepř
- stroužek česneku
- Červenou řepu zabalte do alobalu a upečte. Upečenou řepu nastrouhejte na jemno, přidejte jogurt, sůl, pepř a česnek. Stačí jen zamíchat a nechat chvilku vychladit.
Česnekový dip
- zakysaná smetana
- česnek podle chuti
- sůl
- pepř
- olivový olej
- Zakysanou smetanu smíchtejte s česnekem, solí, pepřem a olivovým olejem. Dochuťte podle sebe a nechte chvilku vychladit.
1 komentář