Slané sýrové tyčky

Slané tyčky jsou ideální chuťovkou na Silvestra nebo na všechny možné oslavy a party. Já jsem připravila dva druhy slaných tyček. Ani u jednoho druhu jsem nešetřila sýrem a bylinkami. Připravila jsem i dva různé dipy, skvěle se hodí k tyčkám a jinému slanému pečivu. Krásný nový rok 🙂 . 

Sýrové tyčky

  • 1 vajíčko
  • 60 gramů másla
  • 150 – 200 gramů hladké mouky
  • bylinky
  • sůl
  • 1 balení mozzarely
  • sušená rajčata (použila jsem krájená a naložená v oleji)
  1. Mozzarelu nastrouhejte, přidejte  vajíčko, sůl, mouku, ze začátku jen (150 gramů), máslo, bylinky a sušená krájená rajčata. Mouku si přidejte podle potřeby. Vypracujete krásné vláčné těsto. Zabalte těsto na tyčky do folie a nechce v ledničce chvilku odpočinout.
  2. Předehřejte si troubu na 180 – 200°C, plech si vyložte papírem na pečení. Těsto na tyčky vyválejte  a nakrájejte na proužky silné asi 2 cm. Proužky těsta smotejte do spirály, poskládejte na plech a upečte. Trvá to přibližně 10 – 15 minut. Tyčky budou krásně růžové. 

Sýrové tyčky z listového těsta

  • balení listového těsta
  • parmezán
  • čedar
  • bylinky
  • sůl
  1. Asi 1/3 listového těsta si rozválejte na obdélník, oba dva sýry si nastrouhejte. Polovinu listového těsta posypejte sýrem a druhou polovinu těsta na ni přiklopte a kloudně přitlačte válečkem. Postupujte stejně, dokud nespotřebujete celé listové těsto. 
  2. Připravte si plech vyložený pečícím papírem a troubu si rozehřejte na 200°C. Těsto rozkrájejte na proužky, silné asi 2 cm. Opět je stočte do spirály, pokládejte na plech a upečte.

Dip z červené řepy

  • 1 červená řepa
  • jogurt
  • sůl
  • pepř
  • stroužek česneku
  1. Červenou řepu zabalte do alobalu a upečte. Upečenou řepu nastrouhejte na jemno, přidejte jogurt, sůl, pepř a česnek. Stačí jen zamíchat a nechat chvilku vychladit.

Česnekový dip

  • zakysaná smetana
  • česnek podle chuti
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  1. Zakysanou smetanu smíchtejte s česnekem, solí, pepřem a olivovým olejem. Dochuťte podle sebe a nechte chvilku vychladit.

 

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *