Vánoční kokosoví ježci

Tak na tohle cukroví jsem se moc těšila. Mám ráda piškotové cukroví, které je měkké a nadýchané. Kokosové ježky si pamatuji z dětských karnevalů, na které jsme chodili jako děti. Je hotové raz dva. Kokosové kostky jsem promazala  malinovou marmeládou a pak až namáčela v čokoládě a obalovala v kokosu. Jsou to ty nejlepší kokosoví ježci ježci a proto jsem je zařadila na náš vánoční stůl. Už se těším na ochutnávku 🙂 . 

  • 3 vajíčka 
  • 90 gramů třtinového cukru
  • 2 lžíce mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 80 gramů rozehřátého másla
  • 70 gramů kokosu
  • 30 gramů polohrubé mouky
  • prášek do pečiva
  • kokos na obalování 
  • čokoládová poleva na obalení
  1. Troubu si předehřejte na 180 °C a menší plech si vyložte papírem na pečení. Celá vajíčka s cukrem vyšlehejte do nadýchané pěny, trvá to přibližně 10 minut. Poté do směsi zašlehejte máslo, mléko a olej. V misce smíchejte mouku, kokos a prášek do pečiva. Sypkou směs vmíchejte do vaječné. Těsto vylijte na plech a upečte do růžova
  2. Vychladlý korpus rozdělte na polovinu a jednu polovinu pomažte malinovou marmeládou a druhou na ni přiklopte. Nechte v ledničce ztuhnout.
  3. Ztuhlý korpus nakrájejte na kostky a ty obalte v čokoládové polevě a  kokosu. Nechte zatuhnout.

 

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *