Vánoční medové perníčky

Tak jsme se taky dali do pečení perníčků. Každý rok říkám, že je nebudeme péct a vždy je pečeme. Pokaždké zkusím jiné těsto, někdy s kakaem, někdy bez kakaa nebo zkusím přidat jiné koření. Letos jsme je i poprvé zdobili. Baví mě péct perníčky a Adama zase zdobit. Zdobil celé odpoledne  🙂 . Potahovací hmotu, bílkovou polevu, královskou glazuru a potřeboval všechny barvy i různé zdobení 🙂 .

  • 250 – 300 gramů hladké mouky
  • 1 vajíčko
  • 2 lžíce medu
  • 90 gramů cukru moučka
  • 50 gramů másla
  • 1/4 čajové lžičky sody
  • 2 čajové lžičky perníkového koření – nové koření, badyán, skořice, citronový kůra
  • 1 čajová lžička skořice
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 špetky sušeného zázvoru
  • vajíčko na potření
  1. Přípravu perníčků asi každá zná a každý má svůj recept. Zkuste třeba připravit perníčky podle mého receptu. Hladkou mouku přesijte  spolu s moučkovým cukrem do misky, přidejte sodu a všechno koření a pořádně promíchejte. Troubu si rozehřejte na 170 – 180 °C. 
  2. V kastrůlku rozehřejte med a máslo. Nechte malinko zchladnout a zašlehejte vajíčko. Spojte sypké a tekuté suroviny a vypracuje těsto. Mouku si přidejte podle potřeby. Já nedělám těsto úplně tuhé. Medové těsto zabalte do potravinářské folie a nechte do druhého dne odpočívat. 
  3. Druhý den vyválejte těsto, přibližně na 3 milimetry a vykrojte libovolné tvary. Každý potřete rozšlehaným vajíčkem a upečte. Vychladlé perníčky můžete nazdobit podle vaší fantazie. 

Děkuji http://www.dortisimo.cz za krásný balíček. Adam snad vyzkoušel úplně všechno, co našel v balíčku. Já jsem mu pouze obarvila potahovací hmotu a našlehala královskou texturu nebo bílkovou polevu.

 

 

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *