Kávová roláda s čokoládovo – tvarohovým krémem

Rolády peču ráda, připadají mi slavnostní a dají se naplnit různými krémy, ovocem nebo jen třeba šlehačkou. Našla jsem recept na kávovou roládu a jako krém jsem připravila snadný trarohovo-čokoládový krém. Nezapomněla jsem ani na pikantní roláda, která dodala roládě skvělou chuť. Mám moc ráda nadýchané piškotové těsto s pikantní marmeládou a delikátním čokoládovým krémem 🙂 . 

  • 4 vajíčka
  • 5 lžic tmavého cukru
  • vanilkový cukr
  • 4 lžíce horké vody
  • kávová pasta (velká lžíce rozpustné kávy a 100 horké vody)
  • 150 gramů polohrubé mouky
  • kypřící prášek
  • marmeláda

Na krém

  • 100 gramů čokolády
  • 150 ml smetany
  • 250 gramů tvarohu ve vaničce
  1. Pečící plech si vyložte papírem na pečení, troubu si předehřejte na 170 stupňů. Celá vajíčka ušlehejte s tmavým a vanilkovým cukrem do krásně nadýchané pěny. Přidejte kávovou pastu krátce prošlehejte. V misce promíchejte mouku s práškem do pečiva. Mouku lehce vmíchejte do kávových žloutků, přelijte na plech, uhlaďte do rovna a upečte. Bude to trvat asi 10 minut. 
  2. Nad vodní párou si rozehřejte smetanu s čokoládu a nechte pořádně vychladnout. Vyndejte roládu.
  3. Připravte si pečící papír a hustě ho pocukrujte moučkovým cukrem, překlopte na něj kávovou roládu, odstraňte vrchní pečící papír a pomocí spodního smotejte do rolády. Nechte zcela vychladnout.
  4. Tvaroh rozšlehejte do hladka po lžících zašlehávejte čokoládu se smetanou. 
  5. Roládu rozmotejte, potřete vrstvou marmelády a krémem. Smotejte do rolády a nechte zatuhnout. Hotovou roládu stačí jen pocukrovat. 

 

You may also like

1 komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *