O víkendu jsem potřebovala připravit něco rychlého, dobrého a sladkého. Ani se mi nechtělo moc péci. Prohledala jsem pár stránek o vaření ….. a do 30 minut jsem měla vše už v ledničce. Pana Cottu moc nemusím, ale tahle mě dostala!! Je neskutečně dobrá…..Adam snědl hned jednu celou skleničku a bez řečí mi asistoval při focení 🙂 . Jedinou nevýhodou Panna Cotty je, že se jí až druhý den!!
- 150 gramů krupicového cukru
- 4 plátky želatiny
- 1 tyčinka Kaštany
- 300 sladké smetany – použila jsem 33%
- 100 ml plnotučného mléka
- 100 ml vody
- šlehačka a griliáš na ozdobu
- Nejdříve si ve vodě necháte namáčet želatinu. V hrnci si rozpusťte cukru na karamel. Pracujete velmi opatrně. Pořád míchejte, aby jste neměli v karamelu zbytečně hrudky.
- Nad párou si v misce rozehřejte čokoládové kaštany.
- Do hotového karamelu opatrně začněte vlévat mléko a smetanu, ale musíte rychle míchat. Pokud se vám utvoří hrudky, chvilku počkejte, zase se rozpustí.
- Přilijte rozpuštěnou čokoládu a opět promíchejte.
- Do teplého ne horkého přidejte nabobtnalé plátky želatiny a míchejte.
- Karamelovou směs nalijte do skleniček a nechte pořádně zatuhnou v ledničce. Panna Cotta je nejlepší druhý den.
- Panna Cottu dozdobte šlehačkou a griliášem.
1 komentář