Snadný houbový koláč

Chodíte rádi na houby? Já strašně ráda a pokud rostou, tak chodíme nejméně 2x do  týdne. Letos jsem houby nasušila na zimu, zavařilo do kyselého nálevu, ale také jsme měli několikrát kulajdu a pak mě napadl tento snadný a výborný koláč. Jsem si jistá, že budete mít ingredience na koláč doma. Koláč jsem upekla k večeři  a zbylo mi i do práce na svačinu. Houbový koláč je snadný a upečený raz dva. 🙂 . Pokud máte čerstvé bylinky, tak to houbám jen prospěje. 

  • 1/2 balíčku listového těsta
  • houby – hříbky, podříbky, ryzce, babky
  • 2 vajíčka
  • 1 sladká smetana
  • 1 klobása
  • kousek sýra (v ledničce jsem měla parzmezán)
  • 4 cibule
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • sádlo
  1. Listové těsto si vyválejte na velikost formy, troubu si rezhřejte na 180 stupňů. Těsto propíchejte vidličkou, zakryjte pečícím papírem a zatižte hrachem nebo čočkou a dejte do trouby předpéct.
  2. Houby nakrájejte a na sádle je do zlatova osmažte. Dejte je stranou a na stejné pánvi osmažte cibule, nakrájené na půlkolečka a klobásu. Smíchejte houby, cibuli a klobásu, osolte a opepřete. 
  3. V micce si smíchejte smetanu, vajíčka , přidejte nastrouhaný sýr a špetku muškátového oříšku. 
  4. Vyndejte předpečené těsto, rozvoměrně ho posypte osmaženými houbami, cibulí a klobásou. Celý koláč přelijte rozšlehanou smetanou s vajíčky a celý houbový koláč dejte upéct do trouby. 
  5. Koláč upečete do růžova.

 

 

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *