Opět jsme dostala chuť na bábovku. Dlouho jsem ji nepekla. Nejdřív jsem si nemohla vybrat formu na bábovku a pak zase recept na bábovku. Nakonec jsem spojila více receptů a hlavně jsem spotřebovala z ledničky tvaroh a smetanu. Bábovka byla dokonalá a krásně se mi povedla vyklopit z formy. Vzala jsem ji sebou do práce na snídani a do oběda nezbyl ani drobek 🙂 Těšte se na další recept na mé oblíbené bábovky 🙂 !!
- 7 vajček
- špetka soli
- 200 gramů másla
- 150 gramů cukru
- citronová šťáva i kůra
- 100 ml smetany
- 250 gramů tvarohu
- 1 lžíce domácího vanilkového cukru
- 1 tabulka hořké čokolády
- 2 lžíce nutely
- 150 – 180 gramů polohrubé mouky
- prášek do pečiva
- Formu na bábovku si vymažte sádlem a vysypejte moukou. Troubu si rozehřejte na 170 stupňů. Formu dejte do ledničky a nechte ji tam dokud nebudete mít těsto na bábovku hotové.
- Máslo, citronovou šťávu i kůru a oba cukry vyšlehejte do nadýchané pěny. Postupně po jednom zašlehejte 6 žloutků a pak celé vajíčko. Přilijte smetanu prošlehejte a po lžících přidejte tvaroh a opět krátce prošlehejte.
- Čokoládu dejte rozehřát a přidejte dvě lžíce nutely. Odvažte mouku a promíchejte ji s práškem do pečiva. Ze 6ti bílků ušlehejte pevný a lesklý sníh.
- Teď už vám zbývá jen vše smíchat dohromady. Do našlehané směsi pomalu vmíchejte mouku s práškem do pečiva a pak lehce vmíchejte sníh z bílků. 2/3 těsta vylijte do bábovkové formy a zbylou 1/3 smíchejte s čokoládou a nutelou a vylijte na světlé těsto. Obě těsta jemně promíchejte.
- Bábovku upečte, tak jak jste zvyklí. Já v průběhu pečení snížím nebo zvýším teplotu, podle jak bábovka potřebuje.
Pokud máte rádi bábovky jako já, tak určitě vyzkoušejte kynutou bábovku
A tradiční tvarohovou bábovku
Summary
Recipe Name
Nedělní bábovka
Author Name
Sesi v cukru
Published On