Nedělní bábovka – je naprosto dokonalá

Opět jsme dostala chuť na bábovku. Dlouho jsem ji nepekla. Nejdřív jsem si nemohla vybrat formu na bábovku a pak zase recept na bábovku. Nakonec jsem spojila více receptů a hlavně jsem spotřebovala z ledničky tvaroh a smetanu. Bábovka byla dokonalá a krásně se mi povedla vyklopit z formy. Vzala jsem ji sebou do práce na snídani a do oběda nezbyl ani drobek 🙂 Těšte se na další recept na mé oblíbené bábovky 🙂 !!

  • 7 vajček
  • špetka soli
  • 200 gramů másla
  • 150 gramů cukru
  • citronová šťáva i kůra
  • 100 ml smetany
  • 250 gramů tvarohu
  • 1 lžíce domácího vanilkového cukru
  • 1 tabulka hořké čokolády
  • 2 lžíce nutely
  • 150 – 180 gramů polohrubé mouky
  • prášek do pečiva

   

  1. Formu na bábovku si vymažte sádlem a vysypejte moukou. Troubu si rozehřejte na 170 stupňů. Formu dejte do ledničky a nechte ji tam dokud nebudete mít těsto na bábovku hotové.
  2. Máslo, citronovou šťávu i kůru a oba cukry vyšlehejte do nadýchané pěny. Postupně po jednom zašlehejte 6 žloutků a pak celé vajíčko. Přilijte  smetanu prošlehejte a po lžících přidejte tvaroh a opět krátce prošlehejte. 
  3. Čokoládu dejte rozehřát a přidejte dvě lžíce nutely. Odvažte mouku a promíchejte ji s práškem do pečiva. Ze 6ti bílků ušlehejte pevný a lesklý sníh. 
  4. Teď už vám zbývá jen vše smíchat dohromady. Do našlehané směsi pomalu vmíchejte mouku s práškem do pečiva a pak lehce vmíchejte sníh z bílků.  2/3 těsta vylijte do bábovkové formy a zbylou 1/3 smíchejte s čokoládou a nutelou a vylijte na světlé těsto. Obě těsta jemně promíchejte. 
  5. Bábovku upečte, tak jak jste zvyklí. Já v průběhu pečení snížím nebo zvýším teplotu, podle jak bábovka potřebuje.

Pokud máte rádi bábovky jako já, tak určitě vyzkoušejte kynutou bábovku

A tradiční tvarohovou bábovku

Summary
Recipe Name
Nedělní bábovka
Author Name
Published On

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *