Moje dýňová polévka

Hned na začátku září začnou být trhy a obchody plné dýní. Mám dýně i na zahrádce, ale jen tak jednu nebo dvě. Vždy si nakoupím různé druhy dýní a mám je až do zimy. Jako první uvařím dýňovou polévku, tu mám nejraději. Někdy použiji kokosové mléko, ale teď jsem měla doma jen sladkou smetanu a polévka byla výborná. 

  • 1/2 dýně Hokaido
  • 1 menší batát
  • 1 cibule
  • kuřecí vývar
  • sůl
  • kousek zázvoru
  • olivový olej
  • sladká smetana
  • zakysaná smetana
  • chilli
  1. Troubu si předehřejte na 170 stupňů, dýni i batát nakrájejte a rozložte na pečící papír, pokapejte olivovým olejem a dejte asi na 30 minut do trouby rozpéct. 
  2. Mezitím si oloupejte cibuli, nastrouhejte zázvor a osmahněte na olivovém oleji. Přidejte rozpečenou dýni a batát, zalijte vývarem a nechte vařit, dokud nebude dýně a batát dostatečně měkký. Vše rozmixujte ponorným mixérem na krásně hladký krém.
  3. Polévku dochuťte sladkou smetanou a přisolte.
  4. Na dozdobení mám  ráda zakysanou smetanu a chilli.  

 

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *