Celé léto také připravuji nejrůznější saláty. Mezi nejčastěji připravované patří bulgurový – je jednoduchý, lehký a hodí se jako příloha ke grilovanému masu nebo jen tak samotný. A těstovinový, ten je možná ještě jednodušší. Není nic snadnějšího a lepšího 🙂
Těstovinový salát
- drobné těstoviny
- barevná cherry rajčata
- jarní cibulka
- 1/2 okurky
- sůl
- pepř
- olivový olej
- bazalka
- citronová šťáva
Bulgurový
- bulgur
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- jarní cibule
- červená cibule
- olivový olej
- rajčata
- paprika
- 1/2 okurky
- čerstvá hladkolistá petržel
Těstovinový salát
- Drobné těstoviny uvařte podle návodu a nechte vyhladnout. Nejlepší rajčata na tento salát jsou cherry a ještě lepší je, když máte více barev. Rajčata nakrájejte na osminky, okurku na menší kostičky. Smíchejte těstoviny, rajčata a okurku. Větší hrst bazalky nasekejte na drobno a přidejte k těstovinám. Salát dochuťte olivovým olejem, dejte ho více, solí, pepřem a kapkou citronové šťávy.
Bulgurový salát
- Bulgur uvařte v osolené vodě a přidejte lžíci olivového oleje. Jarní cibulky si nakrájejte na kolečka, rajčata na čtvrtky, okurku a papriku na kostičky, cibuli na tenké plátky a hladkolistou petržel na drobno. Připravte si zálivku z olivového oleje, soli, pepře, drceného kmínu a citronové šťávy.
- Teď už stačí jen bulgur promíchat se zeleninou, zalít zálivkou a pořádka promíchat a nechat opět vychladit v ledničce.
1 komentář