Moje belgické vafle

Minulé léto jsem si přála k narozeninám vaflovač. Vaflovač jsem si koupila a pak jsem celé léto zkoušela různé recepty na vafle. Nejvíce se nám osvědčily vafle z kynutého těsta. Jsou nadýchané a křehké. Vafle připravuji docela často, máme je rádi s domácím džemem a šlehačkou. Můžete si je udělat na snídani i ke svačině. Vafle se nikdy neomrzí a připravuji je velmi ráda.

  • 350 gramů hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • droždí
  • sůl
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 5 vajec – žloutky a bílky zvlášť
  • 150 gramů másla
  • domácí marmeláda
  • čerstvé ovoce
  • šlehačka
  1. Mouku přesijte do misky, přidejte špetku soli, 5 žloutků, rozehřáté máslo a dvě lžíce cukru. Zbylou lžíci cukru ohřejte s mlékem, přidejte kvasnice a nechte vzejít na teplém místě kvásek.
  2. Kvásek přelijte do misky a metlou vypracujte hladké těsto. Těsto na vafle bude řídké/husté asi jako na kynuté lívance. Vaflové těsto nechte na teplém místě vykynout, přibližně 20 – 60 minut.
  3. Bílky našlehejte do tuha a jemně je přimíchejte k nakynutému těstu na vafle.
  4. Zapnete vaflovač a pomalu vafle smažte. 
  5. Teď už záleží jen na vás jak si vafle dochutí a s čím si je dáte.

 

 

 

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *