Obrácený nektarinkový koláč – snadný a výborný

Další ovocný letní koláč, která má mnoho variant. A můžete použít různé druhy ovoce. Já jsem měla doma nakoupené nektarinky, tak jsem je použila, Koláč byl výborný. Snadné jogurtové těsto, kterým přelijete větší vrstvu nektarinek. Koláč je nejlepší hned po upečen a k dokončení vám stačí kopeček smetany nebo vanilkové zmrzliny 🙂 !!

  • 5 nektarinek
  • 100 gramů másla
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 3 vajíčka
  • 150 gramů bílého jogurtu
  • 150 gramů polohrubé mouky
  • prášek do pečiva 
  1. Připravte si koláčovou formu, dno vyložte pečícím papírem a strany vymažte máslem. Troubu předehřejte na 170 stupňů. Nektarinky si omyjte a nakrájejte na osminky.
  2. Máslo s vanilkovým a moučkovým cukrem vyšlehejte do nadýchané pěny, můžete přidat trochu citronové kůry. Do másla postupně po  jednom zašlehávejte celá vajíčka. Nechte vždy jedno po druhém pěkně zašlehat. Přidejte jogurt a smíchanou mouku s práškem do pečiva. Vyšlehejte si nadýchané těsto bez hrudek.
  3. Na dno koláčové formy naskládejte nektarinky a ty přelijte jogurtovým těstem Koláč upečte v předehřáté troubě. 
  4. Upečený nektarinkový koláč nechte vychladkout, obraťte ho dnem vzhůru, tak aby nektarinky byly nahoře a stáhnete pečící papír. Nektarinkový koláč nechte vychladnout a poté nakrájejte na dílky a můžete podávat se sladkou smetanou, zakysanou smetanou a nebo vanilkovou zmrzlinou!! 

You may also like

1 komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *