Pokud máte na zahradě takovou spoustu malin jako my a máte uvařenou malinovou šťávu i malinovou marmeládu, tak vám nezbývá nic jiného, než tyhle malinové řezy. Jsou lehké, osvěžující a můžete jich sníst kolik chcete. Jsou to klasické letní malinové řezy 🙂 .
- 5 domácích vajec
- 2 lžíce domácího vanilkového cukru
- 3 lžíce cukru krupice
- 5 lžic horké vody
- citronová kůra
- 1 lžička prášku do pečiva
- 150 gramů polohrubé mouky
- malinová marmeláda
Na krém
- 1 krabička mascarpone
- 500 ml šlehačky
- 1 zakysaná smetana
- cukr (podle chuti)
- citronová kůra
- 1 zakysaná smetana
- 1 a 1/2 ztužovače do krému
Na želatinu
- 100 ml vody
- 2 skleničky domácí malinové marmelády
- 300 ml domácí malinové šťávy
- citronová kůra
- 10 plátků želatiny
- Troubu si rozehřejte na 170 stupňů a vysoký plech na pečení si vyložte papírem na pečení. Celá vajíčka a oba cukry vyšlehejte do do krásná nadýchané žluté pěny, Postupně přidejte citronovou kůru a horkou vodu. V misce si smíchejte prášek do pečiva a polohrubou mouku a tu postupně zapracovávejte do našlehaných vajíček. Těsto vylijte na plech a upečte.
- Piškot nechte zcela vychladnout, pomažte ho v tenké vrstvě malinovou marmeládou. Krém nejde připravit dopředu, ale netrvá dlouho. Mascarpone, citronovou kůru, cukr podle chuti a zakysanou smetanu ručně vyšlehejte dohladka. Sladkou smetanu vyšlehejte do tuha a opatrně vmíchejte do krému z mascarpone. Podle návodu si připravte želatinový ztužovač do krému a vmíchejte ho do připraveného smetanového krému a potřete smetanovým krémem piškot. Dejte ztuhnout.
- Na přípravu malinové želatiny smíchejte malinovou šťávu a malinovou marmeládu, přidejte cca 100 – 200 ml vody a dochuťte citronovou šťávou – musíte mít cca 700 ml malinové šťávy. V malé misce nechce nabobtnat 10 želatinových plátků, ty připravte podle návodu. Nabobtnalé plátky smíchejte s malinovou šťávou a opatrně, nejlépe po lžících polijte ztuhlý piškot se smetanou a opět nechce zchladit.
- Řezy podávejte vychlazené. Krájejte libovolné kousky.
1 komentář