Levandulová šťáva

Tak jsem se taky nechala zlákat a připravila levandulovou šťávu  a můžu vám říct, že nás velmi mile překvapila. Levandule mám doma hodně, snad deset krásně rozkvetlých keříků, tak by bylo škola ji nezužitkovat. Šťáva nádherně levandulově von a má krásně růžovou barvu  🙂 . Šťáva  se výborně kombinuje s citronem a ledem. Připravíte si tak osvěžující letní drink  🙂 .

  • asi 160 gramů levandulových květů
  • 2 citrony
  • 800 gramů cukru
  • 1 kyselina citronová
  • 2 litry vody
  1. Květy levandule malinko oklepejte od prachu a brouků. Svařte vodu s cukrem a kyselinou citronovou a nechte vodu zchladnout na pokojovou teplotu. 
  2. Z levandule stáhněte pouze květy, jde to krásně, Za chvilku budete mít misku plnou levandulových květů.
  3. Levandulové květy přidejte do zchladlé vody, zamíchejte. Všechna levandule musí být ponořená ve vodě a vložte nakrájený citron. Připravenou šťávu nechte odpočívat v chladnu nejméně 24 hodin.
  4. Druhý den vylovte levandulové květy, šťávu zahřejte a slijte do připravených sklenic.
  5. Pokud by se vám zdála šťáva málo sladká, přidejte cukr a dochuťte citronem. 

 

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *