Kari patří k mím oblíbeným jídlům. Mám ráda kari s masem i bez. Tentokrát jsem zkusila bezmasou variantu. Ve skleníků jsme měla vlastnoručně vypěstovaný květák, který bylo potřeba spotřebovat. Kombinace květáku, kokosového mléka, rajčat a cizrny je dokonalá. A navíc je to snadné a lehké zeleninové jídlo, které k létu patří.
- 1 vetší květák
- 1 plechovka rajčat
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 velké lžíce kari pasty
- česnek
- zázvor
- sůl
- kurkuma
- 2 větší mrkve
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- šťávu z citronu nebo limety
- plechovka cizrny
- koriandr
- jasmínová rýže
- Květák rozeberte na růžičky a omyjte, mrkev nakrájejte na kolečka, cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na drobno a zázvor nastrouhejte.
- Rozpalte si ojel, orestujte kari pastu, česnek, cibuli a zázvor. Přidejte květák a ten pořádně obalte v osmažené kari pastě. Pak přidejte mrkev a opět znova promíchejte. Přilijte rajčata a kokosové mléko. Vše nechte vařit pod podkličkou, dokud není zelenina skoro měkká.
- Pak už stačí jen kari dochutit cukrem, šťávou z limetky a solí. Přidejte cizrnu, ta se nemusí vařit, jen ji stačí malinko prohřát.
- Hotové kari stačí jen naservírovat s jasmínovou rýži a posypat koriandrem.
1 komentář