Domácí jahodová zmrzlina, sněhové pusinky a šlehačka

Nevěděla jsem co upéct a venku je teplo a krásné  letní a slunečné počasí. Chtělo to něco osvěžujícího a lehkého. Domácí jahodové zmrzlina, ta příjemně ochladí a k létu se hodí snad nejvíce. Prošla jsme pár receptů, nakoupila vše potřebné a dala se do práce. Povedla se, výborná domácí jahodová zmrzlina a navíc jsem připravila sněhové pusinky a šlehačku. Výborné a osvěžující domácí jahodová zmrzlina. 

  • 700 gramů jahod
  • 250 ml mléka
  • 500 ml smetany
  • 6 – 8 lžic krupicového cukru
  • 5 žloutků
  • vanilkový lusk
  1. Připravte si vodní lázeň a na ní dejte ohřívat mléko a polovinu smetany, přidejte všechen cukr a vanilku. Ve zbylé smetaně rozmíchejte žloutky. Jahody, použila jsem zmražené, rozsekejte v mixeru, ale ne úplně na drobno, nechte si tam i kousky jahod.
  2. Z horkého mléka vyndejte vanilkový lusk, přesypte rozsekané jahody a vlijte tam žloutky rozšlehané ve smetaně. Míchejte, dokud směs malinko nezhoustne. 
  3. Směs ještě chvilku míchejte, přelijte do misky a dejte chladit. Každých 15 minut zmrzlinu v mrazáku promíchejte, bude více nadýchaná.
  4. Zmrzlinu chlaďte nejméně 5 hodin.

 

You may also like

2 komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *