Nevěděla jsem co upéct a venku je teplo a krásné letní a slunečné počasí. Chtělo to něco osvěžujícího a lehkého. Domácí jahodové zmrzlina, ta příjemně ochladí a k létu se hodí snad nejvíce. Prošla jsme pár receptů, nakoupila vše potřebné a dala se do práce. Povedla se, výborná domácí jahodová zmrzlina a navíc jsem připravila sněhové pusinky a šlehačku. Výborné a osvěžující domácí jahodová zmrzlina.
- 700 gramů jahod
- 250 ml mléka
- 500 ml smetany
- 6 – 8 lžic krupicového cukru
- 5 žloutků
- vanilkový lusk
- Připravte si vodní lázeň a na ní dejte ohřívat mléko a polovinu smetany, přidejte všechen cukr a vanilku. Ve zbylé smetaně rozmíchejte žloutky. Jahody, použila jsem zmražené, rozsekejte v mixeru, ale ne úplně na drobno, nechte si tam i kousky jahod.
- Z horkého mléka vyndejte vanilkový lusk, přesypte rozsekané jahody a vlijte tam žloutky rozšlehané ve smetaně. Míchejte, dokud směs malinko nezhoustne.
- Směs ještě chvilku míchejte, přelijte do misky a dejte chladit. Každých 15 minut zmrzlinu v mrazáku promíchejte, bude více nadýchaná.
- Zmrzlinu chlaďte nejméně 5 hodin.
2 komentáře