V mrazáku jsem našla ještě rybíz a na zahrádce mám spousta mé oblíbené rebarbory. Měla jsme jinou možnost, než něco upéct :-)? Moje volba padla na dokonalý třený koláč s ovocem. Je to nejlepší koláč na světe je výborný, vláčný a pokaždé jiný.
- 110 gramů másla
- 80 gramů moučky
- šťáva a kůra z jednoho citronu
- 150 gramů polohrubé mouky
- 100 ml mléka
- prášek do pečiva
- zakysaná smetana
- 3 vajíčka
- rybíz
- rebarbora
Na tvarohovou náplň
- vanička tvarohu
- 1 vajíčko
- cukr
- lžička vanilkového pudingu
Na drobenku
- máslo
- hrubá mouka
- vlašské ořechy
- moučkový cukr
- skořice
- Troubu si předehřejte na 170 stupňů a plech, použila jsem menší plech o rozměru 24×24 cm, si vymaže máslem a vysypejte moukou. Připravte si drobenku – máslo, cukru, ořechy, skořici a mouku jednoduše rozdrobte v prstech na drobenku.
- Cukr, citronovou šťávu i kůru a máslo jsem si vyšlehejte do pěny. Po jednom zašlehejte vajíčka, přimíchejte mléko a zakysanou smetanu. Mouku si smíchejte s práškem do pečiva a metličkou vmíchejte do vaječné směsi.Těsto přelijte na plech.
- Z tvarohu, vajíčka, cukru a pudingu si vymýchejte hladký krém. Tvaroh si oslaďte podle sebe, každý má rád tvaroh jinak sladký. Přelijte na těsto. Tvaroh bohatě posypejte rebarborou a rybízem a celý koláč posypejte drobenkou. Koláč pečte přibližně 30 minut.