Rebarborový chlebíček

Konečně mám na zahrádce rebarboru. Peču z ní dokud ji celou nespotřebuji. Rebarbora má nakyslou chuť a moučníky získají úžasnou svěží chuť. Ať už upečete z rebarbory cokoliv, vždy to bude ojedinělý a delikátní dezert. Rebarbora je prostě dokonalá :-).

  • 2 vajíčka
  • 100 gramů cukru
  • 100 gramů másla
  • citronová kůra
  • 150 gramů polohrubé mouky
  • 150 ml podmáslí
  • skořice
  • prášek do pečiva (špetka)
  • 7 stonků rebarbory
  • hrst rozinek (nemusí být)
  1. Tento recept je rychlý a jeho příprava vám zabere 10 minut a získáte úžasně dobrý dezert.  Formu na chlebíček vymažte máslem a vysypejte strouhaným kokosem. Troubu si rozehřejte na 170 stupňů. Rebarboru si nakrájejte na kousky.
  2. Celá vajíčka, oba cukry a citronovou kůru vyšlehejte do pěny. Přilijte rozehřáté máslo a zvonu krátce prošlehejte. Přidejte podmáslí a rebarboru a vařečkou nebo stěrkou promíchejte.
  3. V misce se smíchejte mouku s prášekem do pečiva a skořicí a celou směs po částech vmíchejte tekuté směsi s rebarborou. Těsto přelijte do formy na chlebíček a pečte ve vyhřáté troubě přibližně 40 minut. Proveďte zkoušku špejlí. 
  4. Pokud nemáte nebo se vám nechce vymazávat forma na chlebíček. Upečte z těsta muffiny :-). 

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *