Bezé roláda

Pokud mám v ledničce zbylé bílky, připravuji sněhové pusinky nebo třeba ořechovou bezé roláda se šlehačkou. Roláda je úžasná, lehká, nadýchaná, plná oříšků a šlehačky. A je trefa do černého, nezáleží jaký krém použijete. Výborná je pudingovým, tvarohovým krémem nebo jen se šlehačkou.

  • 6 bílků
  • 150 gramů opražených mletých vlašských ořechů
  • 1 lžíce maizeny
  • 5 lžic krystalového cukru
  • 250 ml šlehačky
  1. Troubu si rozehřejte na 170  – 180 stupňů a plech vyložte pečícím papírem. Bílky se špetkou soli a kapkou citronové šťávy vyšlehejte do pevného lesklého sněhu. Během šlehání přidávejte po lžících cukr. 
  2. Vlašské ořechy si opražte na suché pánvi. Stěrkou vmíchejte opražené ořechy a maizenu. Hotové těsto přelijte na plech a upečte. Trvá to přibližně 10 – 12 minut, upečený korpus  bude krásně růžový.
  3. Upečený plát necháte malinko vychladnou, jemně pocukrujete, obrátíte na čistý pečící papír a sloupněte ten pečící papír, na kterém se roláda pekla. Plát smotejte do tvaru rolády a necháte vychladnout.
  4. Roláda nejlépe chutná se šlehačkou, ale já jsem měla zbylé mascarpone, tak jsem připravila stejný krém, který jsem použila u kakaové rolády.

 

You may also like

1 komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *