Kakaová roláda

Úžasná vláčná roláda, plná šlehačka a navíc je úplně bez mouky. Pokud čekáte návštěvu a nemáte moc času upečte tuhle roládu, zabere vám maximálně hodinu času a to stihnete i umýt nádobí :-). A jsem si jistá, že návštěva bude mile překvapena :-). 

  • 6 vajec – žloutky a bílky zvlášť
  • 5 lžic cukru krupice
  • 2 lžíce kakaa
  • špetka soli

Na krém

  • kelímek šlehačky (33%)
  • 1/2 krabičky mascarpone
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce moučkového cukru
  1. Pečící plech vyložte papírem na pečení. Troubu si předehřejte na 160 stupňů. 
  2. Žloutky s cukrem ušlehejte do krásné nadýchaně pěny. Bílky ušlehejte do tuhého sněhu. Do vaječné směsi vmíchejte kakao a bílky. Připravené těsto přelije na plech a upečte. Trvá to jen chvilku.
  3. Přípravu krému nechte až se vám roláda upeče. Mascarpone smíchejte s cukrem a zakysanou smetanou, opatrně vmíchejte ušlehanou šlehačku.
  4. Upečený plát na roládu nechte chvilku vychladnou,  přikryjte ji pečícím papírem obraťte a velmi opatrně odstraňte papír, na kterém se roláda pekla. Roláda smotejte a nechte ji vychladnout. 
  5. Vychladlou roláda opatrně rozmotejte, potřete krémem a smotejte. Nechte ztuhnout a před podáváním můžete posypat roládu moučkovým cukrem nebo jemnou vrstvou kakaa. 

 

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *