Čokoládová pěna

Čokoládovou pěnu jsme nikdy nezkoušela, až dnes. Celý den mě honila mlsná, měla jsem chuť na něco sladkého a s čokoládou. Čokoládová pěna je lehká, nadýchaná a hříšně dobrá. Jedinou její nevýhodu je, že se musím nechat nejméně 3 hodiny chladit. Ale pokud nevydržíte čekat jako já….. :-).

  • 2 vajíčka – žloutky a bílky zvlášť
  • 2 lžíce cukru
  • 250 ml 40% šlehačky
  • 150 gramů hořké čokolády
  • pařížská šlehačka (nemusí být, na mě čekala v ledničce)
  1. Čokoládu si nalámejte do misky, a tu dejte na hrnec s vroucí vodou, čokoláda, se vám krásně rozehřeje.  Mezitím si vyšlehejte dva bílky s cukrem do tuhého sněhu. 
  2. Rozehřátou čokoládu nechte malinko vychladnou, přimíchejte dva žloutky a asi 50 ml smetany. Opatrně promíchejte a do směsi přidejte ušlehané bílky s cukrem a opět lehce zamíchejte. Zbylou šlehačku vyšlehejte do tuha.
  3. Do čokolády vmíchejte lehce nejlépe stěrkou ušlehanou šlehačku. Já jsem měla ještě zbytek pařížské šlehačky, kterou jsem měla zbylou v ledničce. 
  4. Hotovou pěnu přelijte do skleniček a nechte odležet v ledničce. Pokud ji budete jíst až druhý den, nezapomeňte ji přikrýt potravinářskou folii. 

 

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *