Špenátová roláda

Tuhle roládu si můžete připravit po celý rok, je to výborné a jednoduché slané pohoštění. Nadýchaný piškotová roláda, doplněná o svěží a lehkou jarní pomazánkou ze smetanového sýra a uzeného lososa. Je to skvělý typ na netradiční velikonoční pohoštění. 

  • 1 balíček špenátu (sekaného nebo protlaku)
  • 3 vajíčka – žloutky a bílky zvlášť
  • 150 gramů polohrubé mouky
  •  sůl
  • česnek
  • pepř
  • 1/4 čajové lžičky prášku do pečiva
  • plátky uzeného lososa

Na pomazánku

  • 250 gramů lučiny
  • 1/2 kelímku zakysané smetany
  • 1/2 kelímku pomazánkového másla
  •  sůl 
  • pepř
  • 2 stroužky česneku
  1. Trouby si rozehřejte na 180 stupňů, nízký plech na pečení si vyložte pečícím papírem. Vajíčka si rozdělte na žloutky a bílky zvlášť. Bílky si vyšlehejte do tuhého sněhu.
  2. Do rozmraženého špenátu vmícháte žloutky, sůl, pepř, česnek, polohrubou mouku s práškem do pečiva. Do těsta lehce vmícháte sníh z bílků a připravené těsto nalijete na plech vyložený pečícím papírem, uhladíte do rovna a upečete.
  3. Příprava pomazánky je velmi snadná. Ze všech ingrediencí umíchejte krásně hladký krém. 
  4. Upečenou roládu nechte chvilku zchladnou na plechu a smotejte ještě za tepla do rolády. Já to dělám tak, že si připravím malý kuchyňský vál. Upečený piškot přikryji pečícím papírem a piškot pomocí válu obrátím. Sundám vrchní papír, ten na kterém se těsto peklo a teprve zamotám do rolády. Nechám zcela vychladnout. 
  5. Rozmotanou roládu potřete pomazánkou, dejte si vrstvu pomazánky, jakou máte rádi. Může být více náplně nebo slabší vrstva. Roládu poklaďte plátky lososa a opatrně stočte. Nechte pořádně vychladit.

Summary
Recipe Name
Špenátová roláda
Author Name
Published On

You may also like

1 komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *