Tuhle roládu si můžete připravit po celý rok, je to výborné a jednoduché slané pohoštění. Nadýchaný piškotová roláda, doplněná o svěží a lehkou jarní pomazánkou ze smetanového sýra a uzeného lososa. Je to skvělý typ na netradiční velikonoční pohoštění.
- 1 balíček špenátu (sekaného nebo protlaku)
- 3 vajíčka – žloutky a bílky zvlášť
- 150 gramů polohrubé mouky
- sůl
- česnek
- pepř
- 1/4 čajové lžičky prášku do pečiva
- plátky uzeného lososa
Na pomazánku
- 250 gramů lučiny
- 1/2 kelímku zakysané smetany
- 1/2 kelímku pomazánkového másla
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- Trouby si rozehřejte na 180 stupňů, nízký plech na pečení si vyložte pečícím papírem. Vajíčka si rozdělte na žloutky a bílky zvlášť. Bílky si vyšlehejte do tuhého sněhu.
- Do rozmraženého špenátu vmícháte žloutky, sůl, pepř, česnek, polohrubou mouku s práškem do pečiva. Do těsta lehce vmícháte sníh z bílků a připravené těsto nalijete na plech vyložený pečícím papírem, uhladíte do rovna a upečete.
- Příprava pomazánky je velmi snadná. Ze všech ingrediencí umíchejte krásně hladký krém.
- Upečenou roládu nechte chvilku zchladnou na plechu a smotejte ještě za tepla do rolády. Já to dělám tak, že si připravím malý kuchyňský vál. Upečený piškot přikryji pečícím papírem a piškot pomocí válu obrátím. Sundám vrchní papír, ten na kterém se těsto peklo a teprve zamotám do rolády. Nechám zcela vychladnout.
- Rozmotanou roládu potřete pomazánkou, dejte si vrstvu pomazánky, jakou máte rádi. Může být více náplně nebo slabší vrstva. Roládu poklaďte plátky lososa a opatrně stočte. Nechte pořádně vychladit.
Summary
Recipe Name
Špenátová roláda
Author Name
Sesi v cukru
Published On
1 komentář