Jarní špenátovo – hrášková polévka

Venku bylo krásně, sluníčko svítilo, prostě krásný jarní den :-).Těsto na jidáše mě kynulo a maso na oběd se peklo. Zbývalo mi připravit je polévku. V plánu jsem měla moji oblíbenou špenátovo – hráškovou. Polévka je hotová do 20 minut, je jemná a místo zakysané smetany jsem udělala sýrové noky.

  • 1 jarní cubulka
  • 1 balení čerstvého špenátu
  • 1 balení vyloupaného hrášku
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 1 litr vody nebo vývaru
  • smetana
  • 1 čajová lžička hladké mouky

Na noky

  • 1 vajíčko
  • parmezán
  • špetka soli
  • polohrubá mouka
  1. Ve vyšším hrnci rozehřejte máslo, přidejte na drobno nakrájenou cibulku a osmahnete. Přidejte špenát a hrášek, 2 stroužky česneku, sůl a pepř, zalijte vývarem nebo vodou a nechte pod pokličkou uvařit doměkka. Trvá to přibližně 10 – 12 minut. 
  2. Připravte si noky. Dejte si vařit malý hrnec s vodou a solí. Z vajíčka, soli, sýru a mouky umíchejte těstíčko, musí být tak akorát. Do vroucí vody lžičkou tvarujte malé nočky. Vařte 1 minutu. Uvařené noky sceďte a propláchněte studenou vodou. 
  3. Uvařenou polévku rozmixujte tyčovým mixérem do hladka, přidejte smetenu smíchanou s 1 lžičkou mouky a opět znovu promixujte. Nechte minutku povařit, dochuťte solí a pepřem. A je hotovo, už stačí jen nandat na talíř polévku a noky.

 

 

 

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *