Šlehačková bábovka

Dnes je první jarní den! Oslaďte si ho jedním z našich oblíbených receptů na bábovku. Bábovky patří k mým nej v dezertech. Peču je velmi ráda. Jsou nadýchané, rychlé a hlavně vypadají nádherně :-). Šlehačková bábovka je dokonalá. Krásné jarní dny :-). 

  • 6 vajec – žloutky a bílky zvlášť
  • citronová kůra
  • 200 gramů másla
  • 200 moučkového cukru
  • vanilkový cukr
  • 250 ml smetany
  • 150 gramů polohrubé mouky
  • 50 gramů kokosu
  • rozinky, ořechy, nugát
  • 1/4 čajové lžičky prášku do pečiva
  1. Troubu si předehřejte na 170 stupňů, jakoukoliv bábovkovou formu pořádně vymažte a vysypejte moukou. Másla s oběma cukry a citronovou kůrou vyšlehejte do krásné bílé pěny. Po jedno zašlehejte žloutky. Snižte rychlost robotu a pomalu přilijte smetanu a krátce prošlehejte.
  2. V jiné misce smíchejte mouku, kokos a prášek do pečiva. Vyšlehejte si pevný sníh z bílků. Rozinky propláchněte horkou vodou a nechce chvilku máčet v rumu. 
  3.  Do Máslovo-vaječného krému vmíchejte rozinky, mouku s kokosem a velmi lehce zamíchejte pevný sníh z bílků.
  4. Připravené těsto  vlijte do formy a upečte. Během pečení snižte teplotu na 160 stupňů. Bábovku můžete nechat  celou žlutou nebo také můžete polovinu těsta obarvit čokoládou, přidat ořechy a nebo nugát. S nugátem a ořechy je bábovka úplně nejlepší.

 

 

You may also like

2 komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *