Nejlepší čokoládové muffiny

Recept na čokoládové muffiny je od Jamiho Olivera na Dvojoříškový čokoládový dort. Je to jeden z mnoha receptů, který podle Jamiho připravuji. V receptu je spousta čokolády, mandlí a ořechů a hlavně žádná mouka. Pro mě je to nejlepší čokoládový dezert 🙂 . Podávám ho samozřejmě se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou a nebo v kombinaci s obojím, to je úplně nejlepší  :-). Teď jsem recept připravila do muffinových košíčků. 

  • 3 vajíčka – žloutky a bílky zvlášť
  • 100 gramů oloupaných mandlí
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 1 hrst lískových ořechů
  • 1/4 čajové lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 150 gramů hořké čokolády
  • 130 gramů másla
  • 100 gramu moučkového cukru
  1. Připravte si papírové nebo silikonové košíčky na muffiny. Pokud chcete péct dort, doporučuji vám, upéct ho z dvojité dávky a formu pořádně vymazat a vysypat moukou. Já to osobně dělám tak, že do silikonových košíčků dám papírovými košíčky. Těsto je hodně křehké a papírový košíček ho zpevní. Troubu předehřejte na 170 stupňů. 
  2. Máslo se špetkou soli a cukrem utřete do bílé pěny. Po jednom přidávejte žloutky a vyšlehejte do krásného krému. Oloupané mandle, vlašské i lískové ořechy nasekejte, nejlépe v robotu, přidejte čokoládu a kakao a krátce ještě rozmixujte, aby se čokoláda, kakao a ořechy promíchaly. Je lepší, když budete mít větší kousky čokolády i ořechů. Přimíchejte kypřící prášek, stačí opravdu trochu. Vyšlehejte si sníh z bílků.
  3. Čokoládovo – ořechovou směs vmíchejte do našlehaného másla se žloutky, opatrně zapracujte  sníh z bílků. Těsto naplňte do formiček nebo do dortové formy a upečte. Že máte upečeno, poznáte snadno – píchněte do těsta párátkem, pokud se těsto nelepí máte hotovo. Nechte pořádně vyhladit a pak si jen užívejte chvilku klidu.

 

 

You may also like

1 komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *