Nepečený dort s lesním ovocem

Huráá, jsou jarní prázdniny,  Adam je doma a já mám celý týden dovolenou :-). V mrazáku jsem měla hotové poklady, které bylo nutno spotřebovat. Mám velké zásoby zmražených jahod, borůvek a malin, kterými mě zásobuje moje babička. Už jsme měli nanuky, plánuji pro vás připravit kynuté ovocné knedlíky. A hlavně 8.března slavíme Mezinárodní den žen, tak co jiného nám ženám připravit ve sváteční den, než skvělý a jednoduchý dort s lesním ovocem.

  • 200 gramů máslových sušenek (Digestive)
  • hrst lískových ořechů
  • 80 gramů másla
  • 1 vanička mascarpone
  • 1 vanička tvarohu
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 šlehačka nejméně 33%
  • citronová kůra
  • mražené ovoce
  • želatinový ztužovač
  • 2 sáčky červené želatiny v prášku nebo plátkovou želatinu
  • 6 lžic krupicového cukru
  • 2 lžíce moučkového cukru
  1. Dno formy na dort o průměru 20 cm vyložte pečícím papírem. Máslo rozpusťte, sušenky s lískovými ořechy rozmixujte v robotu. Sušenky spojte s máslem a lžící důkladně rozprostřete po celé formě, upěchujte skleničkou s hladkým dnem. Nechte vychladit.
  2. Mascarpne smíchejte s moučkovým cukrem, přidejte citronovou kůru a malinko vyšlehejte. Přidejte vaničku tvarohu a opět malinko prošlehejte, stejně tak  to proveďte i se zakysanou smetanu. Musíte opatrně míchat, aby se vám krém nesrazil. S velkou opatrností přimíchejte vyšlehanou šlehačku. Podle návodu si připravte želatinový ztužovač, který vmíchejte do krému. Krém rychle přelijte do vychlazeného sušenkového korpusu a dejte vychladit.
  3. Zmražené ovoce rozehřejte v nižším kastrůlku. Já jsem měla půl litru rozpuštěného ovoce. Toto množství ovoce je na 2 sáčky červené želatiny v prášku. Používám i plátkovou nebo čirou, ale tu jsem zrovna ve svých zásobách neměla. Želatinu opět připravím podle návodu na obalu a vmíchejte do ovoce a po lžících přeliji na dort, respektive na krém :-). Nechte pořádně zchladit. Pak už jen podávejte, dobrý je opět s kopečkem šlehačky nebo jen tak.

 

 

 

 

You may also like

2 komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *