Čočková polévka patří k nejoblíbenějším polévkám. Je rychle hotová a hodí se jak k obědu tak k rychlé večeři. Je zdravá a výborná. Můžete si ji připravit během celého roku, čočka je zdravá luštěnina, která je prospěšná vašemu zdraví. Vyzkoušejte neobvyklou kombinaci čočky, rajčat a čínského zelí.
- 4 plátky slaniny nebo uzeného
- sádlo
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
- 1 cibule
- plechovka rajčat
- plechovka drobnozrnné čočky
- 1 velká hrst červené čočky
- sůl
- česnek
- bobkový list
- vývar/voda
- starší pečivo
- olivový olej
- 1 velká hrst čínského zelí
- V kastrolu rozpustíme sádlo, osmažíme cibulku, slaninu, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Opékáme do měkka. Přilijeme vývar nebo vodu, přidáme bobkový list, sůl a česnek. Přivedeme k varu.
- Vmícháme plechovku čočky a rajčat. Přisypeme červenou čočku a pokrájené čínské zelí. Uvaříme do měkka.
- Osmažíme si tousty. Dochutíme polévku solí, pepřem a česnekem.
- Podáváme s opečeným toustem a sýrem a kapkou olivového oleje.
1 komentář