Čočková polévka – trochu jinak

Čočková polévka patří k nejoblíbenějším polévkám. Je rychle hotová a hodí se jak k obědu tak k rychlé večeři. Je zdravá a výborná. Můžete si ji připravit během celého roku, čočka je zdravá luštěnina, která je prospěšná vašemu zdraví. Vyzkoušejte neobvyklou kombinaci čočky, rajčat a čínského zelí. 

 

  • 4 plátky slaniny nebo uzeného
  • sádlo
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
  • 1 cibule
  • plechovka rajčat
  • plechovka drobnozrnné čočky
  • 1 velká hrst červené čočky
  • sůl
  • česnek
  • bobkový list
  • vývar/voda
  • starší pečivo
  • olivový olej
  • 1 velká hrst čínského zelí
  1. V kastrolu rozpustíme sádlo, osmažíme cibulku, slaninu, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Opékáme do měkka. Přilijeme vývar nebo vodu, přidáme bobkový list, sůl a česnek. Přivedeme k varu.
  2. Vmícháme plechovku čočky a rajčat. Přisypeme červenou čočku a pokrájené čínské zelí. Uvaříme do měkka. 
  3. Osmažíme si tousty. Dochutíme polévku solí, pepřem a česnekem. 
  4. Podáváme s opečeným toustem a sýrem a kapkou olivového oleje.

 

 

You may also like

1 komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *