Vždycky jsme měla ráda pomazánky, tato pomazánka z červené řepy, není sice tradiční, ale za to zdravá a velmi jednoduchá. Hodí se na toust nebo nebo jen na rohlík. Zkuste a zamilujte si červenou řepu!
- 1 červená řepa
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- olivový olej
- 1/2 kelímku zakysané smetany
- 1 lžíce bílého jogurtu
- 50 gramů sekaných vlašských ořechů
- Syrovou červenou řepu pořádně umyjte a vydrbejte kartáčkem. Troubu rozehřejte na 200 stupňů. Připravte si alobal, položte do něho červenou řepu i se šlupkou, pokapejte olivovým olejem, posypte velkou špetkou soli a pokud máte můžete přidat bylinky. Řepu zabalte do alobalu a přendejte na malý plech a upečte v rozehřáté troubě do měkka. Trvá to přibližně 30 – 40 minut podle velikosti řepy.
- Vychladlou a oloupanou řepu nastrouhejte a přidejte zbývající ingredience – nasekané ořechy, zakysaná smetana, bílý jogurt, sůl, pepř a česnek. Zamíchejte a nechte vychladit. Teď je už na vás na co si pomazánku namažete. Výborná je s topinkou nebo čerstvým rohlíkem.