Pomazánka z červené řepy

Vždycky jsme měla ráda pomazánky, tato pomazánka z červené řepy, není sice tradiční, ale za to zdravá a velmi jednoduchá. Hodí se na toust nebo nebo jen na rohlík. Zkuste a zamilujte si červenou řepu! 

  • 1 červená řepa
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • 1/2  kelímku zakysané smetany
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 50 gramů sekaných vlašských ořechů
  1. Syrovou červenou řepu pořádně umyjte a vydrbejte kartáčkem. Troubu rozehřejte na 200 stupňů. Připravte si alobal, položte do něho červenou řepu i se šlupkou, pokapejte olivovým olejem, posypte velkou špetkou soli a pokud máte můžete přidat bylinky. Řepu zabalte do alobalu a přendejte na malý plech a upečte v rozehřáté troubě  do měkka. Trvá to přibližně 30 – 40 minut podle velikosti řepy. 
  2. Vychladlou a oloupanou řepu nastrouhejte a přidejte zbývající ingredience – nasekané ořechy, zakysaná smetana, bílý jogurt, sůl, pepř a česnek. Zamíchejte a nechte vychladit. Teď je už na vás na co si pomazánku namažete. Výborná je s topinkou nebo čerstvým rohlíkem.

 

 

 

 

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *