Tartaletky s arašídovým máslem

Tartaletky jsou malé koláčky z křehkého těsta, patří mezi  velmi oblíbené dezerty a dají se připravovat na spoustu způsobů. Připravila jsem si recept z křehkého kakaové těsta a arašídové náplně doplněné pořádným kopečkem sladké smetany. Těsto ani krém nejsou náročné na čas a výsledek splní vaše očekávání.  Tartaletky peču velmi ráda, proto se těšte na další recepty :-). 

 

Těsto:

  • 100 gramů hladké mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • 50 gramů hnědého cukru
  • 70 gramů másla

Náplň:

  • 1/2 balení arašídového másla
  • 1 vajíčko
  • 1 sýr lučina
  • 1 lžíce tvarohu
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 gramů cukru
  1. Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme hodinku v chladu odpočinout. Rozehřejeme si troubu na 170 stupňů.
  2. Připravíme si krém. Arašídové máslo, sýr a tvaroh vyšleháme do hladkého krému, přidáme oba cukry, vajíčko a opět prošleháme. Nakonec vmícháme sladkou smetanu.
  3. Připravíme si formičky na tartaletky, já mám 4 formičky o průměru 10 cm. Těsto si rozdělíme na 4 díly a prsty je vmáčkáme do formiček. Korpusy předpečeme, trvá to přibližně 15 – 20 minut. Necháme 10 minut vychladnout. Troubu stáhneme na 150 stupňů. Lžící rozdělíme náplň do všech tartaletek a do dopečeme. Náplň musí být po upečení pevná.
  4. Upečené tartaletky necháme vychladnou, poté je ozdobíme ušlehanou šlehačkou nebo šlehačkou smíchanou se zakysanou smetanou.
  5. Pokud chcete péct jeden velký koláč, udělejte dvojitou dávku těsta i náplně.

 

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *