Tvarohové řezy Míša

Řezy Míša jsou prostě klasika. Je to velmi známý a starý recept. Vláčný kakaový piškot a pořádní vrstva tvarohového krému a čokoládové poleva. Tento recept už mám dlouho, byl v kalendáři s recepty. a poprvé jsem ho pekla v nízké koláčové formě. Dnes peču Míšu na větší plech a pokaždé je rychle pryč. Řezy jsou jednoduché a moc dobré, chuťově nadchnou děti i dospělé 🙂 . 

  • 4 vajíčka (žloutky a bílky zvlášť)
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžíce moučky
  • 50 ml horké vody
  • 50 ml oleje
  • 2 lžíce kakaa
  • 120 gramů polohrubé mouky
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva

Na tvarohový krém

  • 180 gramů másla
  • 300 gramů tvarohu
  • 3 lžíce moučky

Čokoládová poleva

  • 150 gramů Ledových kaštanů
  • máslo

 

  1. Tvaroh, máslo a vajíčka si vyndejte den předem z ledničky. U tohoto krému je velmi důležité, aby měli všechny suroviny stejnou teplotu. Plech jsem si vyložila pečícím papírem a troubu jsem zapnula na 170 stupňů.
  2. Oddělila jsme si vajíčka, žloutky a bílky zvlášť. Žloutky jsem vyšlehala s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Pomalu přidávejte horkou vodu a olej. Mouku prosijte spolu s práškem do pečiva a kakaem. Stěrkou lehce vmíchejte našlehaný sníh z bílků. Kakaový korpus pečte přibližně 20 – 25 minut, pro jistotu zkuste korpus párátkem.
  3. Než se vám korpus upeče, připravte si krém. Vyšlehejte máslo s cukrem do bílé pěny. Opatrně zašlehejte tvaroh, ale jen krátce prošlehejte, aby se vám krém nesrazil.
  4. Vychladlý korpus potřete tvarohovým krémem, nechte v ledničce vyhladit a polijte čokoládovou polevou. Nejlepší je Míša vychlazený.

 

 

 

Summary
Recipe Name
Tvarohový Míša
Author Name
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

You may also like

1 komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *