Řezy Míša jsou prostě klasika. Je to velmi známý a starý recept. Vláčný kakaový piškot a pořádní vrstva tvarohového krému a čokoládové poleva. Tento recept už mám dlouho, byl v kalendáři s recepty. a poprvé jsem ho pekla v nízké koláčové formě. Dnes peču Míšu na větší plech a pokaždé je rychle pryč. Řezy jsou jednoduché a moc dobré, chuťově nadchnou děti i dospělé 🙂 .
- 4 vajíčka (žloutky a bílky zvlášť)
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce moučky
- 50 ml horké vody
- 50 ml oleje
- 2 lžíce kakaa
- 120 gramů polohrubé mouky
- 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
Na tvarohový krém
- 180 gramů másla
- 300 gramů tvarohu
- 3 lžíce moučky
Čokoládová poleva
- 150 gramů Ledových kaštanů
- máslo
- Tvaroh, máslo a vajíčka si vyndejte den předem z ledničky. U tohoto krému je velmi důležité, aby měli všechny suroviny stejnou teplotu. Plech jsem si vyložila pečícím papírem a troubu jsem zapnula na 170 stupňů.
- Oddělila jsme si vajíčka, žloutky a bílky zvlášť. Žloutky jsem vyšlehala s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Pomalu přidávejte horkou vodu a olej. Mouku prosijte spolu s práškem do pečiva a kakaem. Stěrkou lehce vmíchejte našlehaný sníh z bílků. Kakaový korpus pečte přibližně 20 – 25 minut, pro jistotu zkuste korpus párátkem.
- Než se vám korpus upeče, připravte si krém. Vyšlehejte máslo s cukrem do bílé pěny. Opatrně zašlehejte tvaroh, ale jen krátce prošlehejte, aby se vám krém nesrazil.
- Vychladlý korpus potřete tvarohovým krémem, nechte v ledničce vyhladit a polijte čokoládovou polevou. Nejlepší je Míša vychlazený.
Summary
Recipe Name
Tvarohový Míša
Author Name
Sesi v cukru
Published On
Average Rating





3 komentáře