Špaldové lívance

Lívance patří mezi velmi oblíbené jídlo všech dětí. Připravili jsme si je s Adamem ke snídaní. Klasickou mouku jsme nahradili špaldovou moukou, aby byla naše snídaně zdravější. Lívance jsou velmi jednoduché, byly hotové za pár minut. Nechyběla ani zakysaná smetana a domácí jahodovo – borůvkový džem. 

  • 150 gramů špaldové mouky
  • 250 ml mléka
  • 2 vajíčka
  • 50 gramů másla
  • špetka soli
  • špetka sody
  • citronová kůra
  • domácí džem
  • zakysaná smetana
  • ovoce na ozdobu
  1. Mouku jsme přesili, přidali jsme sůl, sodu, mléko, vajíčka a rozehřáté máslo. Vše jsme promíchali a nechali chvilku odpočívat.
  2. Mezitím jsme si připravili zakysanou smetanu, kterou jsme osladili lžící moučkového cukru.
  3. Lívance jsme usmažili na pánvi, kterou jsme předtím potřeli troškou oleje.
  4. Lívance jsme si ozdobili zakysanou smetanou a domácím džemem. 
  5. Z uvedeného množství jsme měli 16 malých lívanců.

 

 

 

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *