Lívance patří mezi velmi oblíbené jídlo všech dětí. Připravili jsme si je s Adamem ke snídaní. Klasickou mouku jsme nahradili špaldovou moukou, aby byla naše snídaně zdravější. Lívance jsou velmi jednoduché, byly hotové za pár minut. Nechyběla ani zakysaná smetana a domácí jahodovo – borůvkový džem.
- 150 gramů špaldové mouky
- 250 ml mléka
- 2 vajíčka
- 50 gramů másla
- špetka soli
- špetka sody
- citronová kůra
- domácí džem
- zakysaná smetana
- ovoce na ozdobu
- Mouku jsme přesili, přidali jsme sůl, sodu, mléko, vajíčka a rozehřáté máslo. Vše jsme promíchali a nechali chvilku odpočívat.
- Mezitím jsme si připravili zakysanou smetanu, kterou jsme osladili lžící moučkového cukru.
- Lívance jsme usmažili na pánvi, kterou jsme předtím potřeli troškou oleje.
- Lívance jsme si ozdobili zakysanou smetanou a domácím džemem.
- Z uvedeného množství jsme měli 16 malých lívanců.