Pařížské tyčky

Tyto pařížské tyčky máme rádi celá rodina. Připravuji je jen na vánoce nebo rodinné oslavy. Tentokrát jsme je připravila na Silvestra. Měla jsem v ledničce zbylé bílky a vánoční cukroví bylo snědeno, tak aby bylo na co chodit.

Ingredience

Tyčky:

  • 220 gramů vlašských ořechů
  • 50 gramů cukr moučka
  • 1 lžíce strouhanky
  • 2 bílky
  • špetka soli

Pařížský krém:

  • 1 šlehačka 40% tuku (250 ml)
  • 120 gramů másla
  • 200 gramů hořké čokolády (použila jsem čokoládové pecičky)
  • 2 lžíce cukru moučka

Poleva:

  • 1 tabulka hořké čokolády
  • kousek másla

Postup:

Den předem jsem si připravila pařížskou šlehačku. Do malého rendlíky jsem vysypala čokoládové pecičky a jednu šlehačku a za neustálého míchání jsem čokoládu rozpustila ve smetaně. Nechala jsem vychladnout do druhého dne.

Troubu jsem si nechala rozehřát na 170 stupňů. Připravila jsem si hrnec s vodou a na něj položila misku s bílky, přidala jsem špetku soli, cukr a vyšlehala do tuha. Misku jsem sundala z hrnce a do tuhého sněhu zamíchala ořechy, které jsem předtím opražila na pánvi a lžičku strouhanky.

Vyložila jsme si plech pečícím papírem. Vlhkýma rukama jsem vytvarovala malé ořechové kuličky, které jsem na plechu vytvarovala do tyčky. Plech jsem vložila do trouby a upekla.

Připravila jsme si pařížský krém. Másla s cukrem jsem vyšlehala do pěny a přidala svařenou šlehačku s čokoládou. Krátce jsem prošlehala.

Cukrářským sáčkem jsem nazdobila tyčky. Nechala v ledničce ztuhnout a namáčela v čokoládové polevě.

dsc_01441

 

dsc_01601

 

 

 

 

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *