Tyto pařížské tyčky máme rádi celá rodina. Připravuji je jen na vánoce nebo rodinné oslavy. Tentokrát jsme je připravila na Silvestra. Měla jsem v ledničce zbylé bílky a vánoční cukroví bylo snědeno, tak aby bylo na co chodit.
Ingredience
Tyčky:
- 220 gramů vlašských ořechů
- 50 gramů cukr moučka
- 1 lžíce strouhanky
- 2 bílky
- špetka soli
Pařížský krém:
- 1 šlehačka 40% tuku (250 ml)
- 120 gramů másla
- 200 gramů hořké čokolády (použila jsem čokoládové pecičky)
- 2 lžíce cukru moučka
Poleva:
- 1 tabulka hořké čokolády
- kousek másla
Postup:
Den předem jsem si připravila pařížskou šlehačku. Do malého rendlíky jsem vysypala čokoládové pecičky a jednu šlehačku a za neustálého míchání jsem čokoládu rozpustila ve smetaně. Nechala jsem vychladnout do druhého dne.
Troubu jsem si nechala rozehřát na 170 stupňů. Připravila jsem si hrnec s vodou a na něj položila misku s bílky, přidala jsem špetku soli, cukr a vyšlehala do tuha. Misku jsem sundala z hrnce a do tuhého sněhu zamíchala ořechy, které jsem předtím opražila na pánvi a lžičku strouhanky.
Vyložila jsme si plech pečícím papírem. Vlhkýma rukama jsem vytvarovala malé ořechové kuličky, které jsem na plechu vytvarovala do tyčky. Plech jsem vložila do trouby a upekla.
Připravila jsme si pařížský krém. Máslo s cukrem jsem vyšlehala do pěny a přidala svařenou šlehačku s čokoládou. Krátce jsem prošlehala.
Cukrářským sáčkem jsem nazdobila tyčky. Nechala v ledničce ztuhnout a namáčela v čokoládové polevě.