Dukátové buchtičky s krémem

Dukátové buchtičky mám moc ráda a patří mezi mé oblíbené sladké jídlo. 

Na těsto:

  • 200 gramů hladké mouky
  • 200 gramů polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 80 gramů cukru
  • 100 gramů másla
  • 100 ml oleje
  • 1 vajíčko + 1 žloutek
  • citronová kůra
  • 250 ml mléka
  • 7 gramů droždí

Na krém:

  • 800 ml mléka
  • cukr podle chuti
  • 1 vanilkový puding
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 žloutky
  • rum

 

Postup:

Nejdřív si připravte kvásek: mléko s cukrem ohřejte, rozdrobte kvasnice, přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě odpočívat. Obě mouky přesijte do mísy, přidejte cukr, špetku soli a citronovou kůru, 1 celé vajíčko a 1 žloutek. Rozpušťěné máslo, s olejem. Přilijte kvásek a zpracujte těsto, které poprášíte moukou, přikryjete igelitovým sáčkem a utěrkou a nechte na teplém místě 60 – 80 minut odpočívat.

Předehřejte si troubu na 170 stupňů. Vykynuté těsto vyválejte do válečku, nakrájejte na malé kousky a rovnejte je vedle sebe na pekáč. Každou stranu buchtičky potřete rozpuštěným sádlem s olejem. Opět nechte odpočívat 30 minut. Upečte dozlatova, trvá to přibližně 30 minut.

Než se buchtičky upečou, připravte si žloutkový krém. Odměřte mléko a polovinu ho vlijte do mlékovaru, přisypte oba cukry a přiveďte k varu. V druhé polovině mléka rozšlehejte pudingový prášek žloutky. Žloutkovou směs vlijte do mléka a vymýchejte.

 

dsc_02101

dsc_02071

dsc_02171

 

 

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *