Pistáciové rohlíčky

Letos jsem se rozhodla na vánoce vyzkoušet i méně známé cukroví. Pistáciové rohlíčky byly první.

  • 100 gramů mletých nesolených pistáciových oříšků
  • 120 gramů másla
  • 1 žloutek
  • 30 gramů moučkového cukru
  • 120 gramů hladké mouky + trochu mouky na vál
  • Špetka soli

Mouku, cukr, žloutek, sůl a nakrájené studené máslo zpracujeme do těsta, které zabalíme do potravinářské folie a necháme odpočinout v chladu do druhého dne.

Vyložíme si plech pečícím papírem, trouby rozehřejeme na 180 stupňů. Z těsta tvarujeme malé rohlíčky a pečeme přibližně 10 – 12 minut.

Upečené rohlíčky necháme chvilku vychladnout a obalíme v moučkovém cukru.

 

dsc_0027

dsc_0025

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *