Mandlové rohlíčky

Mandlové rohlíčky jsou naše nejoblíbenější vánoční cukroví. Připravuji je jako první a někdy i z dvojité dávky těsta. Dokáží vám navodit příjemnou atmosféru vánoc a provoní celý váš byt. Jsou velmi křehoučké a chutnají po mandlích a vanilce. Vánoce jsou už tady.

  • 240 gramů hladké mouky
  • 200 gramů másla
  • 110 gramů mletých loupaných mandlí
  • 70 gramů moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • Moučkový cukr a vanilka na obalení
  • Špetka kypřícího prášku

Postup

Ze všech ingrediencí zpracuji hladké těsto, zabalím do potravinářské folie a nechám odpočívat v ledničce do druhého dne.

Plech si vyložím pečícím papírem a začnu tvořit rohlíčky. Předehřeji si troubu (mám elektrickou troubu) na 170 stupňů.

Rohlíčky peču přibližně 10 minut. Jakmile budou mít narůžovělou barvu, vyndám je z trouby a chvilku počkám. Teplé obaluji v moučkovém cukru s vanilkou.

Vychladlé rohlíčky uložím do krabice a nechám odpočívat v chladné místnosti.

img_0012

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *